12 kolovoza, 2009

1. koncert dalmatinskih i duhovnih skladbi

Dođi da vidiš, dođi da se diviš...

13. kolovoza, naravno ove godine- četvrtak, dva dana prije blagdana Velike Gospe, održati će se koncert dalmatinskih pjesama i duhovnih skladbi u izvedbi četiriju klapa i dva mlada vokalno instrumentalna sastava. Povodom jubilarne proslave stoljeća kapucina, župa Vam poklanja i organizira koncert. S početkom u 20h 00' ispred crkve i svetišta, u dvorištu, početi će spektakl. Ovo je prvi takav koncert u povijesti ove župe, a nadamo se svi mi i početak jedne velike tradicije. Odmah nakon mise koja će ujedno biti i drugi dan trodnevlja Velikoj Gospi preseliti ćemo se u crkveno dvorište. Program će predvoditi naši župni suradnici Mario Šiško (moja malenkost nap.a.) učenik III.gimnazije u Splitu i 'novopečena' studentica sociologije Marija Šitum. Četiri klape koje će nastupati su: Klapa Omiš, ženska klapa Kolura, klapa Stobreč i klapa Dalmacijavino (redoslijedom kojim su nabrojene) Svaka će klapa otpjevati po tri narodne dalmatinske pjesme od kojih su neke na poseban način vezane uz naše drevno svetište. Nakon klapa i njihovih izvedaba, nastupiti će dva vokalno-instrumentalna sastava, koja će se doduše stopiti u jedan kako bi međusobno još veličanstvenije odradili svoj dio posla. VIS (vokalno-instrumentalni sastav op.a.) Maranatha koji ujedno nedjeljom pjeva na večernjoj misi na Pojišanu i čiji su članovi framaši, pod ravnanjem violinistice Josipe Ćurić, također 'novopečenom' studenticom sociologije, zajedno s VIS-om Mihovil iz župe sv. Mihovila na periferiji grada na Kamenu, kojim ravna Mate Pocrnjić, će otpjevati nekoliko poznatih i manje poznatih duhovnih skladbi. Neke od skladbi su vlasništvo i djelo upravo VIS-a Mihovil.
Na početku i na kraju očekujemo prigodne govore i pozdrave nekih od uvaženih ljudi.
Sve u svemu u četvrtak, 13.kolovoza, 'na Pojišanu', u dvorištu crkve, u 20h 00', očekuje Vas pravi spektakl. Ulaz slobodan i besplatan- SVI STE POZVANI!
piše MARIO ŠIŠKO

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta