25 srpnja, 2017

NAJAVA DEVETNICE I PROSLAVE SVETKOVINE VELIKE GOSPE


Svake godine već tradicionalna svetkovina Velike Gospe, 15. kolovoza, svečano se slavi u Splitu, u našem svetištu Gospe od Pojišana, zavjetnom marijanskom svetištu našeg grada.

Za ovu proslavu tradicionalno se pripremamo DEVETNICOM koju će ove godine predvoditi devet marijanskih gradskih i prigradskih župa sa svojim župnicima:


6. KOLOVOZA (NEDJELJA) – fra Jakov Begonja, Gospe od Zdravlja, Split
7. KOLOVOZA – don Tomislav Ćubelić – Katedrala uznesenja BDM (Sv. Duje), Split
8. KOLOVOZA – don Anto Adžamić, Pomoćnice Kršćana, Kman, Split
9. KOLOVOZA – don Mario Matković, Uznesenja BDM, Žrnovnica
10. KOLOVOZA – don Ante Vranković, Gospe u Siti, Strožanac
11. KOLOVOZA – don Ranko Vidović, Gospe od Otoka, Solin
12. KOLOVOZA – don Darko Matijević, Materinstva BDM, Brda, Split
13. KOLOVOZA (NEDJELJA) – fr. Jozo Ćirko, Gospe od Ružarija, Split
14. KOLOVOZA – don Damir Vuletić, Gospe od Pohođenja, Spinut, Split

Svaki dan devetnice započinje u 18,30 molitvom krunice i litanija, 19,00 sati sv. misom sa prigodnom propovijedi i u 20,00 sati završava prigodnom liturgijskom pobožnošću Blaženoj Djevici Mariji.

Svakog dana devetnice već od 18,00 sati i na samu svetkovinu Velike Gospe u vrijeme prije jutarnjih sv. misa i poslijepodne od 17,00 sati je prilika za sv. Ispovijed.
Na svetkovinu VELIKE GOSPE (utorak, 15. kolovoza) sv. mise u svetištu pred čudotvornom zavjetnom slikom Gospe od Pojišana su kroz jutro u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Nakon mise u 10 sati čudotvorna Gospina slika se prenosi iz svetišta u Katedralu gdje će biti sv. misa u 11 sati, a slika ostaje izložena u katedrali na štovanje do 18,00 sati.


Središnja proslava svetkovine Velike Gospe započinje navečer zavjetnom procesijom:
Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18,00 sati od splitske katedrale ulicama grada do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred Svetišta u 19,00 sati nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine. Procesiju i misu predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski, a koncelebrirati će fra Jure Šarčević –provincijal Hrvatskih kapucina, te braća kapucini i svećenici grada Splita.
Pozivamo sve štovatelje B.D.M. Marije i vjernike grada Splita da se uključe u procesiju i sv. misu, te se tako otvore posveti svojih obitelji i našeg grada Gospi od Pojišana!

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta