05 srpnja, 2017

Proslava blagdana Gospe Karmelske u našem Svetištu


Blagdan Gospe Karmelske tradicionalno se u našem gradu Splitu slavi i u splitskom zavjetnom svetištu Gospe od Pojišana.

Proslava ovog blagdana započinje
trodnevnicom od 13. do 15. 7. 2017. pod večernjom sv. misom u 19,00 sati koju će ove godine predvoditi i propovijedati braća franjevci konventualci iz svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibenku: fra Ivan Penava, fra Ivan Bradarić i fra Augustin Kordić. 

Na svetkovinu GOSPE KARMELSKE, 16. 07. 2017. sv. mise će biti u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11,00 sati prije podne. Poslije svake mise biti će prigoda za blagoslov i oblačenje škapulara Gospe od Karmela, za sve one koji se na taj način žele životno posvetiti Blaženoj Djevici Mariji, te blagoslov ostalih nabožnih predmeta.

Svečanu koncelebriranu sv. misu u 19,00. sati predvodit će i propovijedati kapucin fra Ivica Vrbić, misionar u Boliviji. Nakon sv. mise biti će misijska večer u kojoj će fra Ivica slikom i riječju govoriti o svom radu u kapucinskoj misiji u Boliviji (Južna Amerika). Svi prisutni će kroz prigodni program imati priliku upoznati se sa misijskim djelatnostima i pomoći rad ove misije koja djeluje u brdovitom i slabo razvijenom predjelu Bolivije, pa je pomoć žiteljima prijeko potrebna. 

Kroz sve dane trodnevnice od 13. do 15. 7.
2017., poslije podne pred sv. Mise od 18,00 sati i prije svih misa na sam blagdan 16. 7. 2017. prilika je za sv. Ispovijed.

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta