03 kolovoza, 2010

Film o Sv. Ivanu Maria Vianneyu - "ŽUPNIKU ARŠKOM"

Spomen Sv. Maria Ivana Vianneya, ovog jednostavnog, poniznog župnika u mjestu Ars, a orijaša duhom, zaštitnika svih svećenika, a posebno župnika, proglašenog od Pape Benedikta XVI. zaštitnikom i nedavno završene svečenićke godine, obilježavamo i u našem svetištu u srijedu 4. kolovoza, večer prije državnog blagdana Domovinske zahvalnosti, sv. misom u 19,00 sati.
Malo tko će ostati ravnodušan kada pobliže upozna život ovog znamenitog sveca. Stoga da bismo pobliže upoznali ovog duhovnog velikana, čiji nam je primjer života toliko potreban da bismo se u njega ugledali posebno u današnjem vremenu, u našem svetištu prikazujemo nakon mise, u 20,00 sati film "ŽUPNIK ARŠKI". Jedinstvena je ovo prilika da upoznate kako je jedan svečenik, koji je jedva uspio završiti teologiju, neuk, postavši župnikom jednog zabitog mjesta Ars, gdje su ljudi nakon Francuske revolucije odavno zaboravili na Boga, a župna crkva se urušila, uspio obratiti čitavo mjesto, i ne samo mjesto nego i čitav narod.
Pročitaj više....

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta