18 kolovoza, 2009

FOTOGALERIJA PROSLAVE VELIKE GOSPE

Procesija od Sv. Duje do Gospe od Pojišana

Središnja proslava Svetkovine Velike Gospe i 100. obljetnice kapucina u Splitu večeras je obilježena misnim slavljem u svetištu Gospe od Pojišana koje je predvodio nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić uz koncelebraciju provincijala Hrvatske kapucinske zajednice fra Ivice Petanjka i generalnog definitiora Reda male braće kapucina fra Jure Šarčevića te splitskih svećenika.

Misnom slavlju prethodila je procesija gradskim ulicama od katedrale Svetog Dujma do svetišta Gospe od Pojišana u kojem su smješteni kapucini. Procesiju u kojoj je sudjelovalo mnoštvo vjernika, među kojima i predstavnici Hrvatske ratne mornarice (HRM) i Hrvatske policije i u kojoj je nošena slika s likom Gospe od Pojišana, predvodio je također nadbiskup Marin Barišić. On je u propovijedi istaknuo važnost kapucina u Splitu, koji slave 100. obljetnicu, rekavši kako su "kapucini vjerno čuvali Gospino svetište Pojišan".

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

h/ Feđa Klarić / CROPIX

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta