25 srpnja, 2009

Velika devetnica za svetkovinu Velike Gospe

9. Marijanskih subota Gospi od Pojišana

U našem Svetištu već se tradicionalno velikom gradskom procesijom od Splitske Katedrale pa do našeg Svetišta, u kojoj sudjeluju sve župe grada i u kojoj se svečano nosi slika Blažene Djevice Marije - Gospe od Pojišana, proslavljuje 15. kolovoza svetkovina Velike Gospe.
Običaj je da proslavi blagdana u našem Svetištu prethodi devetnica.
Ove godine ovaj blagdan i devetnica za kapucine koji upravljaju ovim Svetištem ima posebno značenje, jer se obilježava 100-godišnjica dolaska kapucina na Pojišan i Split. Centralno euharistijsko slavlje ove Svetkovine u 19,00 sati na prostoru ispred našeg Svetišta (na kojem se ovih dana gradi i uređuje trajni vanjski oltar) predvoditi će msg. Marin Barišić, splitski nadbiskup u koncelebraciji braće kapucina iz cijele Hrvatske i svećenika grada Splita.

Stoga je ove godine u našem Svetištu upravo u tijeku jedna novost - velika devetnica za ovu svetkovinu - 9 marijanskih subota do svetkovine Velike Gospe, čije euharistijsko slavlje predvode i propovijedaju upravitelji marijanskih svetišta naše domovine. Svake je subote, od 13. lipnja pa do 15. kolovoza, u 18,30 krunica sa pjevanim litanijama, i potom sv. misa devetnice. Na kraju mise moli se zavjetna devetnica Gospi od Pojišana.

Program ove devetnice možete pogledati u desnom dijelu ove naše web-stranice, a subote ove devetnice na poseban način prati i o njima na zanimljiv i lako čitljiv nači piše naš župni suradnik i ministrant Mario Šiško. Iz njegova pera kako su protekle dosadašnje marijanske subote ove devetnice u našem Svetištu, pogledajte ovdje.

1 komentar:

  1. Najbolji način produhovljavanja župe su devetnice! Čestitamo!

    OdgovoriIzbriši

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta