28 srpnja, 2009

7.subota devetnice - don Alojzije Bavčević

Dana 25.07.2009. u svetištu Gospe od Pojišana slavila se i sedma subota devetnice čašćenja uznesenju blažene Djevice Marije. Nismo se puno udaljili s obzirom da je prošli put misu vodio Sinjanin. Ove nedjelje je na redu bio upravitelj svetišta Gospe Lurdske u Vepricu, don Alojzije Bavčević. Već se na samom početku sv. mise osjetilo da nam Makaranin ima mnogo toga za reći. Na ovoj misi ujedno se i slavio blagdan sv. Jakova, apostola.
Don Alojzije je nakon evanđelja odmah povukao paralelu između nas ljudi i života Jakovljeva.
Propovjednik je odmah objasnio devetnicu Majci Božjoj i ljudima prisutnima iznio njen smisao, te govorio o ustanovljenju euharistije i posljednjoj večeri, istakavši da je Isus uvijek tu za vrijeme prikazanja, i kako misa nije puka formalnost. Isus kroz prilike kruha i vina želi svim ljudima ostaviti svoju ljubav. Jedan od njegovih važnih zaključaka je i bio da nema veće stvari nego doći na svetu Misu.
Potom počinje dio posvećen Majci Božjoj. Nitko nije sudjelovao u žrtvi koliko (i kao) Majka Božja, gledajući sina kako joj umire na križu i kako umire dio nje s njime. Ona zna, tj. vjeruje da će on za tri dana opet doći, ali to njenu bol ne umanjuje niti njenu žrtvu obmanjuje. Citirao je upravitelj svetišta u Vepricu i našega papu Ivana Pavla II. da je Marija majka Euharistije.

Pročitajte više....

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta