21 srpnja, 2016

PROSLAVA SVETKOVINE VELIKE GOSPE U SPLITSKOM ZAVJETNOM MARIJANSKOM SVETIŠTU GOSPE OD POJIŠANA


Svake godine već tradicionalna svetkovina Velike Gospe svečano se slavi i u Splitu, u svetištu Gospe od Pojišana, zavjetnom marijanskom svetištu našeg grada.

U sklopu ove Godine Milosrđa koju je otvorio Papa Franjo, u našem će se svetištu pred blagdan održavati DEVETNICA koju će predvoditi papinski misionari milosrđa: 
· Od 6. do 8. kolovoza, fra Milan Lončar, OFM, iz Franjevačka provincije Mostar 
· Od 9. do 11. kolovoza fra Ante Vučković OFM, iz splitske Franjevačke provincije Presvetog  Otkupitelja. 
· Od 12. do 14. kolovoza fra Goran Rukavina, OFMCap iz Hrvatske kapucinske provincije

Svaki dan devetnice započinje u 18,30 molitvom krunice i litanija, 19,00 sati sv. misom sa prigodnom propovijedi i u 20,00 sati završava prigodnom liturgijskom pobožnošću Blaženoj Djevici Mariji. 

Svakog dana trodnevnice već od 18,00 sati i na samu svetkovinu Velike Gospe kroz vrijeme jutarnjih misa i poslijepodne od 17 sati je prilika za sv. Ispovijed – na što u ovoj Godini Milosrđa sve vjernike osobito pozivamo jer su u svetištu prisutna čak 3 misionara milosrđa. 


Na svetkovinu VELIKE GOSPE (ponedjeljak, 15. kolovoza) sv. mise u svetištu pred čudotvornom zavjetnom slikom Gospe od Pojišana su kroz jutro u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Nakon mise u 10 sati čudotvorna Gospina slika se prenosi ulicama grada iz svetišta u Katedralu gdje će biti sv. misa u 11 sati, a slika ostaje izložena u katedrali na štovanje do 18,00 sati. 

Središnja proslava započinje navečer: 
Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18,00 sati od splitske katedrale ulicama grada do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred Svetišta u 19,00 sati nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine.
Procesiju i misu predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski, a koncelebrirati će fra Jure Šarčević –provincijal Hrvatskih kapucina, te braća kapucini i svećenici grada Splita.
 


Pozivamo sve štovatelje B.D.M. Marije i vjernike grada Splita da se uključe u procesiju i sv. misu, te se tako otvore posveti svojih obitelji i našeg grada Gospi od Pojišana!“                                                   

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta