30 lipnja, 2011

OSVRT NA IZJAVU KOMISIJE HBK IUSTITIA ET PAX O NETRPELJIVOSTI PREMA KATOLICIMA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Piše: Darjan Tarabarić


Komisija Iustitia et pax pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji je, bez dvojbe, sjajna grupa pojedinaca regrutiranih iz redova pripadnika Katoličke crkve, kako klerika tako i istaknutih laika, koja u pravilu ima za cilj artikulirati njene stavove o važnim društvenim pitanjima. I zaista treba priznati, primjerice, da nije bilo Komisije i njenih ustrajnih tvrdnji kako je voda opće dobro, da pripada svim građanima i budućim generacijama, vrlo lako se mogla dogoditi još jedna u nizu rasprodaja državne imovine.


U izjavi Komisije kojom se izražava zabrinutost zbog sve učestalijeg i otvorenijeg iskazivanja netrpeljivosti i naslija prema katolicima u Republici Hrvatskoj još se, među ostalim, navodi kako treba prekinuti s praksom prozivanja i omalovažavanja katolika zbog njihove vjerske pripadnosti, načina života, vjerskih uvjerenja i učenja te se pozivaju državne institucije da ne budu pristrane i da budno paze na dostojanstvo i pravo katolika na življenje svoje vjere i izricanja svojih uvjerenja što im jamče hrvatski zakoni.

Možda je puka slučajnost da se izjava Komisije plasira dan uoči svetkovine Svetih Petra i Pavla, apostolskih prvaka, osoba koje su itekako osjetile netrpeljivost prema njihovim uvjerenjima u Kristovo uskrsnuće, pa svakome tko... Pročitajte više..

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta