05 svibnja, 2011

I na Jadrolinijinom trajektu "Marko Polo" blagoslovljena nova kapelica

Par tjedana nakon što je trajekt „Dubrovnik“ napokon dobio prikladan prostor za bogoslužje – kapelicu koju je u četvrtak 24. ožujka u splitskoj luci blagoslovio fra Miljenko Vrabec, voditelj Apostolata mora pri svetištu Gospe od Pojišana u Splitu; i drugi Jadrolinijin trajekt "Marko Polo" dobio je novu kapelicu koja je blagoslovljena 14. travnja ove godine.

Dva Jadrolinijina trajekta koja plove na frekventnim prugama između R. Hrvatske i R. Italije, trajekt "Dubrovnik" na liniji Dubrovnik - Bari i trajekt "Marko Polo" na liniji Split - Ancona odsada imaju i kapele za sve putnike - vjernike i hodočasnike! Rezultat je to truda prije svega kapetana i posada ovih dvaju brodova, te uprave "Jadrolinije." Kapelicu na brodu Marko Polo svečano je, pred cijelom okupljenom cijelom posadom broda i kapetanom blagoslovio 14. travnja fra Miljenko Vrabec, povjerenik Apostolata mora i ona je posvećena Blaženoj Djevici Mariji, Gospi od Pojišana.

Upravo svi dijelimo radost i zadovoljstvo jer su ova dva broda blagoslovom ovih kapela na određeni način dobili i svoje zaštitnike, na brodu Dubrovnik, kapela je posvećena Sv. Nikoli, jer brod redovito plovi na liniji za Bari, grad u kojem su smješteni posmrtni ostaci sv. Nikole Biskupa, a brod Marko Polo, na kojem je kapelica posvećena Gospi od Pojišana, plovi redovito na liniji Ankona - Split - grada kojega je upravo, kao i svih pomoraca, zaštitnica naša Gospa od Pojišana!

 Kapetanima ovih dvaju brodova, te upravi "Jadrolinije" čestitamo na ovom pothvatu, a svoj posadi, pomorcima, putnicima i hodočasnicima koji će se naći u plovidbi ovih dvaju brodova želimo sretan put i mirno more, te nebesku zaštitu Sv. Nikole biskupa i Blažene Djevice Marije - Gospe od Pojišana!
M. Vrabec

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta