26 studenoga, 2010

Najava proslave blagdana Sv. Nikole u Svetištu Gospe od Pojišana

Sv. Nikola biskup svečano se slavi 6. prosinca u našem  svetištu Gospe od Pojišana u Splitu, tradicionalnom zavjetnom svetištu splitskih pomoraca i ljudi od mora.

Na sv. misu u 10 sati pozivamo sve profesore i studente viših i visokih pomorskih učilišta. Sv. misu predvodi pojišanski župnik i splitski lučki kapelan Apostolata mora, fra Miljenko Vrabec. Nakon Sv. mise Franjevačka mladež svetišta Gospe od Pojišana priredit će prigodni program.

Na svečanu koncelebriranu sv. misu u 19 sati pozivamo sve pomorce i njihove obitelji. Predslavi je konventualac fra Žarko Relota iz samostana Sv. Frane na obali u Splitu. Pjeva veliki mješoviti župni zbor. Poslije večernje mise zajedničko je druženje pomoraca i njihovih obitelji u samostanskoj dvorani. 

Gospa od Pojišana tradicionalno je svetište pomoraca, pa je ovo naše staro splitsko svetište prepuno bogatih zavjetnih darova pomoraca te vrijednih maketa brodova, ponajviše starih jedrenjaka.
U nedjelju 5. prosinca, uoči Nikolinja, lučki kapelan fra Miljenko Vrabec i suradnici Apostolata mora iz splitske trajektne luke uputit će i tradicionalnu čestitku i blagoslov uz blagdan njihova zaštitnika pomorcima, ribarima i svima koji žive s morem i od mora.
Vidimo se, dobro došli!

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta