26 studenoga, 2010

Humanitarna akcija "Javi mi se, bar za Božić..."

Dragi župljani, prijatelji, obitelji i svi ljudi dobre volje!
Na inicijativu župljana Svetišta Gospe od Pojišana, Franjevačke mladeži i Franjevačkog svjetovnog reda, Marijine legije, u suradnji sa splitskim dječjim domovima "Maestral" i Caritasovim dječjim domom, pokrećemo ovogodišnju predbožićnu humanitarnu akciju "Javi mi se, bar za Božić..."

Cilj ove akcije je, u proglašenoj Godini obitelji, (u svrhu koje će Hrvatsku sljedeće godine posjetiti i Sv. Otac Papa) potaknuti sve ljude dobre volje naše župe i grada Splita da dio svojeg srca i svojeg obiteljskog božićnog ugođaja poklone i podijele s onima koji te svoje obitelji nemaju - konkretno svojim osamljenim bližnjima i djeci splitskih dječjih domova.

Akcija će se stoga odvijati u dva vida:
1.) Izradom i prodajom božićnih čestitaka: Franjevačka mladež i mladi naše župe - ovogodišnji pripravnici za krizmu - će izrađivati i prodavati četitke, svake nedjelje došašća, ispred crkve. Župljane i sve ljude dobre volje pozivamo da ih kupe i pomoću njih (umjesto SMS poruka ili e-mailova) se za Božić jave svojim najmilijima, posebno onima s kojima već dugo nisu u kontaktu... Prihod od ovih čestitaka ići će za pripravu božićnih darova za djecu.

2.) Prikupljanjem darova za djecu dječjih domova: Pozivamo sve župljane i ljude dobre volje, posebno djecu i mlade, da odvoje nešto što im je najdraže, najdražu igračku, knjigu, kakav ukrasni ili religiozni predmet, ili pak nešto slatkiša, prikvače uz njega svoju vlastoručnu poruku i čestitku, te ga donesu u naš župni ured gdje će ga volonteri upakirati i pripraviti za poklanjanje jednom djetetu smještenom u dječjem domu.

Sve prikupljene poklone 23. prosinca, dan pred Badnjak, volonteri, mladi, krizmanici i svi oni koji to budu htjeli odnjet će ove poklone u dječje domove i provesti jedno popodne u druženju s njima! Također sve župljane i ostale pozivamo da taj dan posjete one u svojoj blizini koje nitko ne posjećuje i provedu jedno popodne s njima!

Tijek akcije: Darovi se mogu donositi u župni ured i božićne čestitke će se izrađivati i prodavati od 1. nedjelje došašća (28. studenog) do 4. nedjelje došašća (19. prosinca 2010.). 23. prosinca će se prikupljeni i pripremljeni darovi podijeliti dječjim domovima.
Kao promotivni spot izabran je (neslužbeno) glazbeni spot grupe Feminem sa istoimenom pjesmom i motom ove akcije.




Uključite se! Darujte dio svojeg srca i obiteljskog zajedništva onima koji svoju obitelj nemaju!
Unaprijed zahvaljujemo i želimo mir i dobro! Neka se mali Isus ovoga Božića rodi i u našem srcu i našim obiteljima! 
Podijelite ovu obavijest na facebooku i ostalim društvenim portalima klikom na jedan od gumbića ispod:

1 komentar:

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta