28 siječnja, 2017

4. tjedan kroz godinu u našem svetištu: BLAGDAN SVIJEĆNICE, DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA, DAN ŽIVOTA, TJEDAN BRAKA I OBITELJI

29. 1. 2017.

1. SPOMENDANI I BLAGDANI KROZ TJEDAN:
UTORAK, 31. 1. 2017.: Sv. Ivan don Bosco, prezbiter, utemeljitelj Reda Salezijanaca (svečano se slavi na Kmanu)

ČETVRTAK, 2. 2. 2017.:

PRIKAZANJE GOSPODINOVO – SVIJEĆNICA, blagdan – DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA:
·       Sv. Mise su u našem Svetištu u 8,00 i 19,00 sati. Kod obje mise je blagoslov svijeća, pa ponesite svijeće (zaštitite ih štitnicima protiv kapanja voska!)
·       Dan proslave posvećenog života je navečer u 17,30 sati u crkvi sv. Dominika gdje će biti svečani blagoslov svijeća, odakle kreće procesija sa svijećama prema katedrali gdje se nastavlja svečana sv. misa u 18,00 sati koju će sa redovnicima i redovnicama našeg grada predvoditi Nadbiskup, msgr. Marin BarišićPETAK, 3. 2. 2017.: Sv. Blaž (Vlaho), biskup i mučenik, spomendan
Sv. mise su u našem svetištu u 8,00 i 19,00 sati, a kod obje mise biti će blagoslov grla.

Petak je prvi u mjesecu pa ćemo poći u pohod bolesnicima u župi.
Od srijede, 1. veljače upisujemo vaše misne nakane za mjesec ožujak!

Sljedeća nedjelja je 5. kroz godinu, slavi se međunarodni DAN ŽIVOTA

2. TJEDAN BRAKA I OBITELJI U NAŠOJ BISKUPIJI I NAŠOJ ŽUPI:
Sljedeće nedjelje, 5. 2. 2017., na međunarodni DAN ŽIVOTA, započinje u našem svetištu tjedan braka i obitelji kojeg organizira naša Nadbiskupija u suradnji sa našim svetištem.
Raspored svih događanja i susreta pogledajte vani na plakatu OVDJE
U sklopu tog tjedna, sljedeće nedjelje poslije večernje sv. mise biti će predstavljanje projekta i knjige „Odgoj za budućnost“ koju će predstaviti autorice: psihologinja prof. Vesna Gračner i komunikologinja dr. sc. Suzana Peran, glavna urednica Informativne katoličke agencije, te će se razgovarati o odgoju djece i mladih.
Na ovo predstavljanje pozivamo sve Vas, dragi roditelji, posebno pozivamo roditelje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika!

Tjedan će završiti „Nedjeljom bračnih jubileja“ u nedjelju, 12. veljače, pod župnom sv. misom u 10,00 sati. Pozivamo zato sve bračne parove koji kroz ovu godinu slave 10-tu, 20-tu, 25.-tu, 50-tu ili neku drugu jubilarnu godišnjicu braka da nam se prijave, kako bi zajedno u nedjelju 12. veljače pod župnom misom u 10,00 sati (koju će najvjerojatnije predvoditi naš Nadbiskup) obilježili svoju godišnjicu, obnovili bračne zavjete i zadobili blagoslov.

3. PRIJAVE ZA SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U VUKOVARU
Ove godine 29. i 30. travnja održat će se Susret Hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru.
Pozivamo mlade da se u župnom uredu prijave za ovaj susret do 15. veljače! Prijaviti se mogu svi mladi od navršenih 16 godina do navršenih 30 godina života. Za upis je potrebno donijeti broj osobne iskaznice.

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta