16 siječnja, 2010

C. S. Lewis: Kršćanstvo nije iluzija

KNJIGA MARE CHRISTIANITY NA HRVATSKOM JEZIKU
Najpopularniji uvod u kršćanstvo


Ova knjiga i djelo već desetljećima ne silazi s top ljestvica čitanosti i koje je do sada prodano u milijunima primjeraka diljem svijeta.

Nakladna kuća Verbum nedavno je predstavila knjigu Kršćanstvo nije iluzija autora C. S. Lewisa, koju su neki u svijetu proglasili čak najznačajnijom kršćanskom knjigom 20. stoljeća.

Radi se o najpopularnijem i najomiljenijem uvodu u kršćansku vjeru ikada napisanom, o knjizi pod originalnim Mere Christianity, ističe Verbum. Ovo djelo, koje već desetljećima ne silazi s top ljestvica čitanosti i koje je do sada prodano u milijunima primjeraka diljem svijeta, najpoznatiji je uradak obraćenika C. S. Lewisa, jednoga od vodećih kršćanskih pisaca i mislilaca našega doba, koji je našoj publici poznat po knjigama Pisma starijega đavla mlađem i Kronike iz Narnije.

U ovoj briljantnoj knjizi Lewis jednostavno objašnjava i brani vjerovanje koje je zajedničko gotovo svim kršćanima svih vremena. Nadilazeći tako granice koje dijele razne kršćanske denominacije, C. S. Lewis nalazi zajednički temelj na kojemu svi koji imaju kršćansku vjeru mogu zajedno stajati.

Autor knjigom zapravo pokazuje da u središtu svake zajednice postoji nešto ili Netko tko unatoč svim razlikama u vjerovanju i temperamentu, unatoč sjećanju na uzajamne progone, govori istim glasom. Stoga je ovo knjiga o onome što je bitno i zajedničko svim kršćanima.

6.1.2010 Verbum / Križ života

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta