26 rujna, 2010

Obred preminuća sv. Franje - nedjelja, 3. listopada

Sveti Franjo, maleni Asiški siromašak, a orijaš pun Duha Svetoga, služitelj Evanđelja i nasljedovatelj Isusa Krista čitavim svojim žićem, osnivatelj Reda Manje Braće i Reda sestara Sv. Klare, te Franjevačkog svjetovnog reda za braću laike, preminuo je u malenoj crkvici Porcijunkuli, nadomak Asiza, u noći s trećeg na četvrti listopada. Taj dan njegove smrti slavi se kao nebeski rođendan brata našega Sv. Franje, a tu noć braća franjevci širom svijeta sječaju se ovog događaja s dubokim i osobitim poštovanjem, slaveći u svim franjevačkim crkvama "Obred preminuća sv. Franje" i obnavljajući svoje redovničke zavjete i obečanja.

U našem svetištu Gospe od Pojišana, uoči blagdana Sv. Franje, u nedjelju 3. listopada, u 19,00 sati  sv. misu i obred Preminuća sv. Franje Asiškoga, svečanom procesijom sa upaljenim svijećama, čitanjem, pjevanjem i molitvom slavit će i naša redovnička i župna zajednica. Pod tim obredom braća kapucini, sestre sv. Križa, braća i sestre Franjevačkog svjetovnog reda obnovit će svoje redovničke zavjete, a braća i sestre Franjevačke mladeži obnovit će svoja obečanja.

Ovim osobitim obredom nastojmo čitati, meditirati, proučavati i živjeti život po Evanđelju sv. Franje i ponovno otkrivati «Ljubav koja nije ljubljena» da bismo je uzljubili svim umom, svim srcem, svom dušom, svom snagom i svim bićem.
Na sam blagdan Sv. Franje, u ponedjeljak 04. listopada, sv. mise u našem svetištu su u 08,00 sati jutarnja i 19,00 svečana misa blagdana. Nakon večernje sv. mise prikazati ćemo igrani film "Francesco" o životu Sv. Franje, redatelja Raoula Buovae.
Pozivamo vas sve! Mir i dobro!

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta