26 lipnja, 2010

Susret franjevačke mladeži grada Splita i Rijeke

Dana 25. lipnja, na inicijativu i organizaciju našeg bratstva Frame Gospe od Pojišana i njezina predsjednika, u sklopu obilježavanja 400 godina prisustva braće kapucina u Rijeci i Hrvatskoj, ekipa mladih framaša iz Splita uputila se u Rijeku na zajednički susret riječkih i splitskih framaša. Susret se održao u crkvi Majke Božje Lurdske, na Žabici, a domaćini su bili framaši bratstva Žabice sa ostalim riječkim framama (Trsat i Krnjevo). Susret je započeo sv. Misom u 12h koju je predvodio naš župnik i duh. asistent frame fra Miljenko Vrabec koji je u svojoj propovijedi govorio o životnom pozivu i o ispunjavanju životnog poziva, što je ujedno bila i uvertira za susret koji se održao odmah nakon Mise. Susret je također predvodio fra Miljenko Vrabec, a sadržavao je rad po skupinama, prezentaciju i kratki film. Poslije susreta je nastavljeno druženje s riječkim framašima, a našlo se i vremena za obići poznato nacionalno svetište Gospe od Trsata.



Put nas je u večernjim satima doveo u maleni gradić Karlobag, gdje nas je dočekao samostanski i župski vikar- fra Zlatko Šafarić i sakristan i brat fra Željko Mesaroš.
Inače, fra Zlatko je preko 20 godina bio na službi u Splitu gdje je ostavio dubok trag. Poslije slasne večere, zajedno smo se družili u samostanskom vrtu i šetnjom obišli mjesto.
Novi dan je započeo doručkom u 8h, a nastavljen je svetom Misom u 9h, nakon čega je fra Zlatko imao predavanje o povijesti kapucina općenito i u Karlobagu. Nakon predavanja, razgledali smo detaljno samostan u kojemu smo i prenoćili.
Poslije toga je bilo slobodnog vremena do ručka na kojemu nam se priključio župnik i gvardijan fra Stjepan Bergovec koji je svojim šalama uveseljavao mlade.
Nakon toga smo imali i zajedničko kupanje.
U večernjim satima smo se vratili u Split puni Duha Svetoga!

Ovim putem želimo se zhavaliti iznad svega Bogu na tome što nas uvijek okuplja zajedno, a i na lijepom vremenu koje je odlično poslužilo.
Hvala za početak župi Gospe od Pojišana i fra Miljenku Vrabecu koji nam je uvelike pomogao u ostvarivanju ove framaške inicijative.
Hvala svim framašima koji su se odazvali na poziv za ovaj dvodnevni susret (iz splitskih bratstava Gospe od Zdravlja i Sv. Obitelji, te riječkih bratstava sa Trsata, Gospe Lurdske i Krnjeva).

Hvala domaćinima u Rijeci (FRANJEVCIMA KAPUCINIMA) koji su nas vrlo srdačno dočekali i priredili nezaboravan susret. Posebna hvala ide upravi samostana: fra Anti Pervanu, gvardijanu i župniku, fra Stanku Dodigu, kapelanu, fra Antoniju Lovriću, duh. asistentu frame i ostalim fratrima i domaćinima koji su nas srdačno ugostili, a opet posebno frami Žabica.
Hvala franjevcima opservantima što su nas srdačno dočekali i proveli kroz trsatsko svetište.
Hvala vozaču koji nas je vozio.
Hvala Karlobažanima koji su nas srdačno dočekali: fra Zlatku Šafariću, fra Željku Mesarošu i fra Stjepanu Bergovecu- Štefu.
Hvala teti Nadi (počasnoj kapucinki :D ) kuharici koja je spremila vrlo ukusna jela i otvorila nam vrata samostana.

Hvala svima ostalima koji nisu spomenuti i puno Božjeg blagoslova!
Mario Šiško, predsjednik frame Gospe od Pojišana

1 komentar:

  1. Svaki komentar na ovo je suvišan........Bog vas blagoslovio i čuvao, svih.........Hvala i slava Ti Isuse!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta