06 travnja, 2011

Korizmena župna humanitarna akcija

          U vremenu smo korizme, malo intenzivnije molitve,posta i djela ljubavi u pripremi za svetkovinu Uskrsa. Da bi nam svima Uskrs bio ljepši i smisleniji, naša župa organizira humanitarnu akciju za djecu štićenike dječjeg karitasa. U Isusovom srcu posebno mjesto uvjek je pripadalo i pripada djeci, također  i većini nas. I nama će uskrsno jutro biti ljepše ako odvojimo samo dijelić nečeg svog , za djecu koja žive u teškim materijalnim prilikama.
          Pred blagdan Božića bili smo pokrenuli sličnu akciju, koja je, zahvaljujući svima Vama, jako dobro uspjela - sakupili smo i podijelili 160 prigodnih poklona najmanjim štićenicima dječjeg Caritasa naše Nadbiskupije. Pred ove Uskrsne blagdane odlučili smo uz Vašu pomoć darovati malo starije štićenike istog Caritasa, teenagere, uzrast 14 - 18 godina, kojih na brizi Caritasa ima 130. Neki prerasli komad odječe od vaše djece ili pak igračka stavljena negdje u kut, školska torba, glazbeni CD, dobra knjiga ili bilo kakvo školsko pomagalo koje vaša djeca više ne koriste, a ispravno je, nekog mogu obradovati. Svoje darove možete donositi, kao što je to bilo i za Božić, od sljedeće nedjelje nakon svih nedjeljnih sv. misa u naš župni ured. Roditelji potaknite svoju djecu, posebno one koji se pripremaju za sakramente krizme, da odvoje npr. samo jedan sladoled ili čokoladu za nekog kome će to možda biti jedini poklon za Uskrs. Uživajmo u bogatstvu darivanja i promijenimo na trenutak svijet nekog djeteta.
gđa Anamarija Durdov, Franjevačka mladež i FSR (organizatori akcije)

1 komentar:

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta