22 prosinca, 2009

PRIČA O ROĐENJU

U Utorak, 22. siječnja 2009. nakon večernje sv. mise, s početkom u 19,45 minuta u našem svetištu, u sklopu biblijskog utorka, prikazujemo igrani film
"The Nativity story (Priča o rođenju)"
o rođenju Isusa Krista.
Ovaj vrijedan film opisuje nam događaje koji su prethodili i samom rođenju našeg Gospodina.

Recenziju o ovom filmu, koji je prije dvije godine prikazan u hrvatskim kinima, možete pročitati ovdje.






»The Nativity Story« je film koji je svojom radnjom usredotočen na život Djevice Marije i Josipa prije rođenja Krista, kada će njihova ljubav, vjera i vjerovanja biti stavljena na kušnju. Scenarij je napisao Mike Rich a prikazuje njihov polazak iz Nazareta i putovanje u Betlehem opisan u Bibliji, uključujući i neke biblijske figure kao što su kralj Herod, Elizabeta i Zaharija te sv. Tri kralja.

Gotovo ne postoji osoba, barem u zapadnom svijetu, koja nije čula za događaje prije Isusova rođenja. Međutim, film iznenađuje svojom realnošću jer upravo on progovara o Marijinoj muci i prihvaćanju poruke anđela Gabrijela da će roditi Božjega Sina. I na svoje vlastito iznenađenje spremno prihvaća Božji poziv ne znajući kako će njezina obitelj i zaručnik Josip reagirati na njezinu neočekivanu trudnoću.

Josip ispočetka sumnja u istinitost njezine priče, ali nakon sna u kojem mu se Bog obratio spremno uzima Mariju za ženu te zajedno odlaze u Betlehem zbog Herodova popisa stanovništva. Put je bio dalek i opasan ali Josip, žrtvujući sebe za ženu i dijete, pokazuje Mariji da će uz njega uvijek biti sigurna. Uz vjeru i molitvu prelaze sve zapreke te se Isus rađa u najnevjerojatnijem mjestu za jednog kralja: u štali među životinjama. Samo rođenje Isusa Krista dokazuje da je došao radi onih malih, najneznatnijih i najsiromašnijih ljudi.

Jako je dirljivo prikazano i rađanje ljubavi između Marije i Josipa koja proizlazi iz međusobnog poštivanja, pomaganja i žrtve za drugoga. Nije lako odustati od svakodnevnog života i predati se Božjem naumu, ali to je jedino ispravno što Bog dokazuje svojom ljubavlju i davanjem svoga Sina za spasenje svih ljudi.

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta