24 prosinca, 2009

Papa: Božić nije bajka za djecu

Križ života - Zoom - Papa: Božić nije bajka za djecu




Danas, kao i u Isusovo vrijeme, Božić nije priča za djecu nego odgovor na dramu čovječanstva koje traži istinski mir, naglasio je Papa.

Božić nije bajka za djecu nego Božji odgovor čovječanstvu koje traži mir, istaknuo je Benedikt XVI. u nedjeljom nagovoru prije molitve Anđeo Gospodnji. Na četvrtu nedjelju došašća misli su Benedikt XVI. bile uprte u Betlehem, grad simbol mira, koji se naporno traži i očekuje u Svetoj zemlji. Papa je pozvao sve da nose mir tamo gdje postoji mržnja.

Isusovo rođenje je već pred nama, a Papa poziva da se pogled upravi Betlehemu, malenome gradu u Judeji, svjedoku velikoga događaja, jer postoji Božji plan koji obuhvaća i tumači vremena i mjesta dolaska Sina Božjega na svijet, rekao je Papa.

Nažalost, u naše vrijeme Betlehem ne predstavlja postignut i čvrst mir, nego mukotrpno tražen i iščekivan. Ali Bog se nikada ne miri s takvim stanjem stvari, stoga će Crkva i ove godine, u Betlehemu i cijelom svijetu, obnoviti otajstvo Božića, proroštvo mira za svakog čovjeka, koje potiče kršćane da se s Isusovim osjećajima spustu u zatvaranja, drame, često nepoznate i skrivene, kao i u sukobe konteksta u kojem se živi, da svagdje budu oruđe i blagovjesnici mira, da nose ljubav tamo gdje je mržnja, opraštanje gdje je uvreda, radost gdje je tuga, a istinu gdje je zabluda, istaknuo je Benedikt XVI.

Danas, kao i u Isusovo vrijeme, Božić nije priča za djecu nego odgovor na dramu čovječanstva koje traži istinski mir, naglasio je Papa pozivajući da se u Kristu prepozna istinski mir. Na nama je da mu širom otvorimo vrata kako bismo ga primili. Učimo od Marije i Josipa: S vjerom se stavimo u službu Božjega plana. Čak ako ga ne shvaćamo posvema, povjerimo se njegovoj mudrosti i dobroti. Prije svega tražimo kraljevstvo Božje, dodao je Papa.

22.12.2009
Radio Vatikan / Križ života

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta