14 prosinca, 2009

10. OBLJETNICA SMRTI VELIKOG HRVATSKOG TEOLOGA

Šagi-Bunić, teolog civilizacije ljubavi

U Zagrebu, 12. 12. 2009. simpozijem kojeg je organizirao Katolički bogoslovni fakultet u dvorani "Vijenac" Zagrebačkog nadbiskupijskog bogoslovnog sjemeništa i svećanim euharistijskim slavljem u crkvi i župi Sv. Mihaela Arkanđela u Zagrebačkoj dubravi, samostanu u kojem je živio i djelovao prof. dr. Tomislav Janko Šagi-bunić, kapucin, osobni teolog kardinala Šepera na II. Vatikanskom koncilu, obilježena je 10-godišnjica njegove smrti.
Teologu je potrebna usidrenost u vjerničku zajednicu, kao što je vjerskoj zajednici potrebna služba teologa – rekao je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je u subotu 12. prosinca predvodio misno slavlje u zagrebačkoj crkvi sv. Mihaela, u Dubravi, prigodom 10. obljetnice smrti velikog hrvatskog teologa prof. dr. Tomislava Janka Šagi-Bunića. Kardinal Bozanić istaknuo je kako poruka franjevca kapucina Tomislava Janka Šagi-Bunića predstavlja polazište za novo promišljanje evangelizacije u trećem tisućljeću, donosi portal Križ Života.

Pročitajte više...

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta