04 listopada, 2009

Blagdan Svetog Franje Asiškog

Svi franjevci i franjevke, braća i sestre redovnici triju franjevačkih redova i braća i sestre Franjevačke mladeži danas slave blagdan našeg utemeljitelja - Sv. Franje iz Asiza.
800 je godina prošlo od početka franjevačkog pokreta i početka karizme kojeg danas živeći Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista po primjeru sv. našeg Oca Franje slijede na tisuće i tisuće braće i sestara širom svijeta. Osobita je to milost za Crkvu, a i nas same vjernike. U poniznosti i jednostavnosti Sv. Franje Bog je objavio svijetu svu svoju veličinu ljubavi i milosrđa.



Pogledajte video NoveTV o proslavi 800-godišnjice franjevaštva

U našem Svetištu Gospe od Pojišana, sinoć 03. listopada, uoći blagdana sv. Franje nakon večernje sv. mise sjetili smo se preminuća našeg utemeljitelja, a braća kapucini, braća i sestre Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži obnovili su svoje zavjete i obećanja. Obred preminuća je bio osobito svećan, u molitvi i pjesmi sa svijećama u rukama otvorili smo svoje srce Bogu i obećali Njemu i braći ljudima služiti u jednostavnosti, poslušnosti i čistoći.

1 komentar:

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta