09 srpnja, 2011

Proslava Gospe Karmelske i 9. marijanskih subota u našem svetištu

Svetkovina Gospe Karmelske već se tradicionalno u gradu Splitu slavi i u našem svetištu. Prije samog dolaska kapucina, ovim je našim svetištem godinama upravljala bratovština Gospe Karmelske, o čemu svjedoči i velika zavjetna slika Blažene Djevice Marije od Brda Karmela na lijevom bočnom oltaru u našem svetištu.

U SRIJEDU, 13. srpnja započinjemo TRODNEVNICU za blagdan Gospe Karmelske
. Svaki će dan biti u 18,30 krunica s pjevanim litanijama i u 19,00 sati sv. misa s prigodnom propovijedi. 
Trodnevnicu vodi i propovijeda fra Ivan Markanović, kapucin, iz kapucinskog samostana Sv. Mihaela iz Zagreba.

NA SAM BLAGDAN GOSPE KARMELSKE, u subotu, 16. srpnja,
sv. mise u našem svetištu su kroz jutro u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati.

Kod svih jutarnjih misa je prilika za sv. ispovijed.
SREDIŠNJA SV. MISA blagdana je navečer u 19,00 sati na otvorenom prostoru pokraj crkve koju će u koncelebraciji s ostalim svećenicima, predvoditi i propovijedati novi provincijal hrvatskih kapucina, fra Ante Logara.


U našem svetištu kao svojevrsna duhovna priprava za blagdan Gospe Karmelske i svetkovinu Velike Gospe već traje marijanska devetnica od 9 marijanskih subota. Više informacija o tome možete dobiti klikom na sliku plakata u lijevom dijelu ovog teksta.



Ovu, 4. marijansku subotu, 9. srpnja, predvoditi će i propovijedati fra Ante Vučković, profesor i novi dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.
Peta marijanska subota, 16. srpnja je ujedno blagdan Gospe Karmelske, a sljedeću marijansku subotu, nakon blagdana, 23. srpnja, predvodi i propovijeda fra Domagoj Runje, profesor Biblije na KBF-u u Splitu.
Sv. misu će svojim pjevanjem uveličati naš župni zbor, 

a svojim dolaskom ove subote uveličajte i vi, dragi štovatelji Blažene Djevice Marije - Gospe od Pojišana!

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta