06 studenoga, 2010

Novi Zbornik o kapucinima u Splitu i svetištu Gospe od Pojišana

Jučer, 5. studenog, je u 17,00 sati u ispunjenoj velikoj dvorani našeg kapucinskog samostana u Splitu predstavljen novotiskani Zbornik radova sa prošlogodišnjeg simpozija o 100 godišnjici kapucina u svetištu Gospe od Pojišana u Splitu. 
Ovaj izniman Zbornik na više od 390 stranica i stotinjak fotografija u boji u 21. znanstvenom radu uvaženih akademskih profesora, povjesničara i kroničara donosi cjeloviti pregled povijesti boravka i djelovanja braće kapucina u Splitu i povijesti i značenju svetišta Gospe od Pojišana, s naglaskom na posljednjih 100 godina djelovanja braće kapucina u ovom svetištu.  Prema riječima voditelja ovog projekta, prof. Arsena Duplančića, ovaj Zbornik je iznimam doprinos povijesti i kulturi grada Splita, koji u njegovom predjelu Pojišanu otvara sasvim nove i do sada nepoznate stranice povijesti. Ovo je sada na jednom mjestu sakupljena povijest ovog svetišta, kapucinskog samostana, te značenja života i rada braće kapucina u Splitu.

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta