10 srpnja, 2010

Proslava Gospe Karmelske i 5. marijanska subota u našem svetištu

Svetkovina Gospe Karmelske već se tradicionalno više od 100 godina u gradu Splitu slavi i u našem svetištu. Prije samog dolaska kapucina, ovim je našim svetištem godinama upravljala bratovština Gospe Karmelske, o čemu svjedoći i velika zavjetna slika Blažene Djevice Marije od Brda Karmela na lijevom bočnom oltaru u našem svetištu.

U UTORAK, 13. srpnja započinjemo stoga TRODNEVNICU za blagdan Gospe Karmelske. Svaki je dan, u utorak, srijedu i četvrtak u 18,30 krunica s pjevanim litanijama i u 19,00 sati sv. misa s prigodnom propovijedi. Trodnevnicu vodi i propovijeda fra Ante Logara, kapucin, upravitelj svetišta Gospe od Milosrđa u Dubrovniku

NA SAM BLAGDAN GOSPE KARMELSKE, u petak, 16. srpnja,
sv. mise u našem svetištu su kroz jutro u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati.
Kod svih jutarnjih misa je prilika za sv. ispovijed.
SREDIŠNJA SV. MISA blagdana je navečer u 19,00 sati vani u dvorištu crkve koju u koncelebraciji s ostalim svećenicima, predvodi i propovijeda fra Jure Šarčević, generalni definitor našeg Kapucinskog reda iz Rima.

Sljedeću subotu, 17. srpnja, 5. je subota velike devetnice za svetkovinu Velike Gospe
Hodočasti u naše svetište župa Sv. Duha iz Lovreča, sv. Misu navečer u 19,00 sati u našem svetištu predvodi njezin župnik– fra Dinko Bošnjak.
Sv. misu će svojim pjevanjem uveličati župni zbor iz Lovreča.

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta