27 siječnja, 2010

Djeca O. Š. Pojišan obilježila Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta


Djeca osnovne škole "Pojišan" obilježila su danas jedinstvenom svečanošću Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. U školi se, u Viškoj ulici, preko puta našeg Svetišta, pod mentorstvom učiteljica hrvatskog jezika Vedrane Najev i Sanje Quien realizira projekt "Holokaust i ljudska prava". Danas, na ovaj međunarodni dan, učenici su obilježili sjećanje na djecu ubijenu u holokaustu postavljanjem spomen obilježja pod motom "Neka njihov glas nikada ne utihne". Riječ je o vrijednoj inicijativi učenika i profesora ove škole, kojim se želi učenike i javnost potaknuti na odgoj za prave vrijednosti i osnovna ljudska prava, da se nikada nešto slično ne ponovi.

Također danas navečer, s početkom u 20,15 sati u našem svetištu, ovaj Međunarodni dan obilježit će i mladi Franjevačke mladeži naše župe, susretom i prezentacijom o fra Maksimilijanu Kolbeu, svećeniku-franjevcu, koji je također zatočen u logoru Auschwitz svoj život dao u zamjenu za život oca jedne obitelji.

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta