04 prosinca, 2016

PROSLAVA BLAGDANA SV. NIKOLE - ZAŠTITNIKA POMORACA - I 2. ADVENTSKI TJEDAN U NAŠEM SVETIŠTU:

4. 12. 2016.

Današnja nedjelja je prva u mjesecu prosincu, molitvena je za duhovna zvanja i sabirna za odgoj svećeničkih i redovničkih kandidata. Svoj prilog možete staviti u škrabicu „za sjemenište“ na kraju crkve, a na svakom Vašem daru od srca zahvaljujemo!

Također su ispred crkve volonteri „Marijinih obroka“ kojima se možete obratiti i upoznati se s njihovim radom u katoličkim misijama i pomoći rad misija.

Nakon današnje sv. Mise u 11,30 sati biti će susret djece sa Sv. Nikolom!

U UTORAK SLAVIMO BLAGDAN SV. NIKOLE BISKUPA – ZAŠTITNIKA POMORACA
Dan je pomoraca pa sve pomorce pozivamo u utorak u naše svetište na:
·      
-   U 10,00 sati sv. misu za učenike, studente i profesore visokih i viših pomorskih učilišta. Sv. misu će predvoditi fra Domagoj Runje, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Nakon mise je tradicionalno druženje profesora i studenata pomorskih učilišta u našem samostanu
·         - U 13,00 sati biti će molitva i polaganje vijenca za sve preminule i poginule pomorce na Katalinića brigu kraj svjetionika „Pomorac“
·         - U 14,00 sati u kinu „Cineplexx“ u City Centru One u Splitu biti će prikazivanje filma „Modri kavez“, iznimnog filma sa svjedočanstvima iz života i rada pomoraca i njihovih obitelji.
·        -  U 19,00 sati u našem svetištu biti će svečana koncelebrirana sv. misa za sve pomorce i njihove obitelji koju će predvoditi msgr. Miroslav Vidović, generqalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije. Nakon sv. mise je tradicionalno druženje pomoraca u dvorani našega samostana.
U ČETVRTAK JE SVETKOVINA BEZGREŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE
Sv. Mise u našem svetištu su u 6,30 (zornica), u 10,00 i u 19,00 sati.

Potičemo Vas sve na mise zornice kroz došašće u našem svetištu, svako jutro u 6,30 sati!

Hvala svima koji su kroz ovaj tjedan sudjelovali u akciji „ZA DJEČJI OSMIJEH– prikupilo se mnoštvo malih darova i priloga kojima ćemo za blagdan Sv. Nikole razveseliti djecu o kojoj se skrbi naš Nadbiskupijski Caritas.

Sljedeća nedjelja je 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA –ujedno je NEDJELJA CARITASA – kojom smo pozvani posvetiti brigu siromašnima i potrebnima u našoj okolini. Kroz cijeli ovaj tjedan i u nedjelju je na kraju crkve škrabica „Za Caritas“ u koju možete ubaciti svoj prilog, ili se na druge načine uključiti u pomaganje – pročitajte upute na plakatu Caritasa na škrabici ili vani na oglasnoj ploči!
Ujedno Vas pozivamo na Humanitarni koncert „U susret Božiću“poslije večernje sv. mise sljedeće nedjelje u našem svetištu. Na koncertu će nastupiti župni zbor „Kućine“, operni solisti HNK u Splitu, KUD „Pleter“ iz Dugopolja, udruga „Zvono“ i ženska klapa „Šinjorine“ iz Kaštel Sućurca! Sav dobrovoljni prihod od koncerta ide za pomoć siromašnih obitelji s djecom u našoj župi!

Preporučamo uzmite katolički tisak kraj izlaza iz crkve, te ostale obavijesti pogledajte vani u oglasnoj ploči.

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta