27 veljače, 2016

3. KORIZMENA NEDJELJA

28. 2. 2016.
Današnja nedjelja je i nedjelja Caritasa, skupljamo vaše dobrovoljne priloge za pomoć Katoličkoj Crkvi u Bosni i Hercegovini. Svoje priloge možete staviti u za to označenu škrabicu na dnu crkve kod glavnog ulaza.

Naše katoličke medicinske sestre sutra, u ponedjeljak, od 8,30 sati ujutro organiziraju besplatnu akciju kontrole krvnog tlaka i šećera.

Podsjećamo na pobožnost križnog puta utorkom i petkom u 18,30 sati

Kroz ovaj je tjedan redoviti vjeronauk za srednjoškolce i krizmanike, kao i za prvopričesnike.

Biblijska srijeda – čitanje, pručavanje i tumačenje Božje Riječi - Biblije – je srijedom u 20,00 sati

U četvrtak je poslije večernje sv. mise euharistijsko klanjanje. Nakon euharistijskog klanjanja je susret našeg mjesnog bratstva Frame – priprema za školu animatora Frame.

Od petka 4. ožujka do sljedeće nedjelje 6. ožujka u našem će se samostanu i župi održavati Područna škola animatora Franjevačke mladeži, biti će prisutno 50-tak framaša sa našeg Splitsko-Dubrovačkog područja.

Još ima mjesta za Svjetski susret mladih u Krakowu od 25. srpnja do 3. kolovoza ove godine, pozivamo sve mlade koji bi htjeli ići, a još se nisu prijavili – da se prijave u župnom uredu. Dobna granica je od 18. do 30. godina!

U ovu subotu 5. ožujka polazimo na naše 3. župno hodočašće u svetišta naše nadbiskupije u kojima su otvorena vrata milosrđa. Ove subote hodočastimo u Svetište Majke Božje Gospe od otoka - Solin, za sve one koji su se prijavili, početak i priprema hodočasnika je u našoj crkvi na Pojišanu u 10,00 sati, polazak u 10,30 sati.


U sklopu Godine Milosrđa – dolazi nam u Hrvatsku relikvija neraspadnutog tijela Sv. Leopolda Mandića. Tijelo Sv. Leopolda biti će izloženo u našem svetištu Sv. Leopolda Mandića u Zagrebu.  
Stoga organiziramo dvodnevno hodočašće iz naše župe za taj događaj, 15. i 16. travnja, u sklopu kojeg ćemo posjetiti Zagrebačku katedralu, Riznicu, grob bl. Alojzija Stepinca, muzej Alojzija Stepinca, relikviju tijela Sv. Leopolda Mandića u Zagrebačkoj Dubravi, Hrvatsko nacionalno marijansko svetište Mariju Bistricu i proći kroz Vrata milosrđa, te posjetiti Krašić – rodno mjesto i dom bl. Alojzija Stepinca. Polazak je 15. travnja (petak) ujutro u 7,00 sati, povratak je u subotu 16. travnja oko 23,00 sata. Cijena je 500kn (u cjenu je uključeno put, noćenje, doručak i stručna vodstva u mjestima obilaska). Prijaviti se možete u sakristiji ili župnom uredu do 20. ožujka. Prilikom prijave potrebno je uplatiti punu cijenu!

Sljedeća nedjelja je 4. Korizmena nedjelja, ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja i prikupljamo priloge za odgoj svećeničkih i redovničkih kandidata. Preporučamo katolički tisak na štandu za tisak kraj ulaza u crkvu, te također pogledajte ostale obavijesti na oglasnoj ploči ispred crkve.

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta