27 srpnja, 2010

USKORO - Zbornik o 100 godišnjici kapucina na Pojišanu

Ovih dana završava se u Splitu tiskanje Zbornika radova sa znanstvenog simpozija o 100-godišnjici djelovanja manje braće kapucina u Svetištu Gospe od Pojišana u Splitu.

Zbornik je to iznimnih i vrijednih  radova 16 uglednih akademskih profesora i povjesničara koji su izneseni na simpoziju koji se prošle godine održao u našem Kapucinskom samostanu. Na ovom zborniku radilo se gotovo dvije godine, a prema riječima priređivaća i urednika, prof. Arsena Duplančića, na oko 380 stranica sa mnoštvom povijesnih fotografija u color tehnologiji biti će izniman znanstveno-kulturno-religiozni doprinos povijesti grada Splita i ovih prostora. Na zborniku se mukotrpno i vrijedno radilo, donosi mnoštvo novoistraženih povijesnih sadržaja i činjenica, a prvi primjerci ovog zbornika ugledat će svjetlo dana uoći ovogodišnje svetkovine Velike Gospe, kada će biti podijeljeni uzvanicima.
Službeno predstavljanje ovog zbornika očekuje se u našem Svetištu Gospe od Pojišana u listopadu ove godine, uoći centralne proslave 400-godišnjice djelovanja braće kapucina u Hrvatskoj, kada će se moći nabaviti i po povlaštenoj prigodnoj cijeni! Nakon predstavljanja biti će pušten u slobodnu prodaju, uz DVD-film o Pojišanskom svetištu i djelovanju kapucina (koji je također u pripremi).
 Klikom na preglednik ispod možete preko cijelog ekrana pregledati zanimljivi dio ovog zbornika.

1 komentar:

  1. Bravo!!!
    Jedeva čekam prolistati ( i čitati, naravno).
    Često nismo svjesni kakvo blago nam je nadomak ruku, očiju, ušiju.
    Zato hvala Gospodinu na vrijednim ljudima, koji nam približe ljepotu koju stvori Bog.

    OdgovoriIzbriši

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta