10 travnja, 2009

VELIKI ČETVRTAK

MISA VEČERE GOSPODNJE

Kod ovog misnog slavlja slavimo posljednju Isusovu večeru: pozvani smo Gospodinovu stolu, kojemu je on nekad pozvao svoje apostole.
Za vrijeme te večere Isus je izgovorio veliku ZAHVALNU MOLITVU vazmene večere: Nema zajedništva bez zahvaljivanja,bez iskazivanja hvale njemu, stvoritelju i spasitelju.

Te je večeri Isus više puta uputio svojim apostolima ove riječi:
“LJUBITE JEDAN DRUGOGA KAO ŠTO SAM JA LJUBIO VAS!” Nema zajedništva s Kristom ako kršćanska zajednica nije prisno povezana u služenju svim ljudima. Te iste večeri je Isus ustanovio sakrament svoga TIJELA i svoje KRVI. To je oporuka koju nam je ostavio uoči svoje smrti.
Svaku euharistiju, a euharistiju ove večeri posebno slavimo spominjući se svega što je Isus za nas učinio: njegova života, smrti i uskrsnuća. Odstranimo iz svoga srca sve što unosi podvojenost. Pomirimo se međusobno, zamolimo Božje oproštenje, kako bismo mogli što dostojnije slaviti ova otajstva i primiti onoga koji nas je do kraja ljubio.

OVE VEČERI SLAVIMO USTANOVLJENJE SV. EUHARISTIJE!

SLUŽBA BOŽJA:
9. travnja 2009:

u 8,00 sati:
zajednička molitva časoslova u crkvi

u 19,00 sati:
Misa Posljednje večere
obred pranja nogu apostolima
Misu predvodi fra Miljenko Vrabec, propovijeda fra Mirko Varga-Ljubić

od 20,30 - 24,00 sata:
KLANJANJE PRED PRESVETIM U TIŠINI

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta