01 rujna, 2016

POČETAK ŠKOLSKE I VJERONAUČNE GODINE

04. 9. 2016.

Uoči godišnjice njezine smrti i spomendana Papa Franjo će u Vatikanu na ovu nedjelju, 4. 9. 2016., proglasiti svetom bl. Majku Terezu iz Kalkute. Kanonizaciju možete pratiti u nedjelju uživo putem Vatikanske televizije preko interneta. (Kanal CTV na YouTube - kliknite ovdje)

Današnja nedjelja prva je u mjesecu rujnu, molitvena je i sabirna za duhovna zvanja Crkve.
Svoj prilog za odgoj naših svećeničkih i redovničkih kandidata možete staviti u škrabicu označenu „za sjemenište“ kod izlaza iz crkve. Na svakom Vašem daru od srca zahvaljujemo!

PONEDJELJAK: Sveta Majka Tereza iz Kalkute, spomendan
SRIJEDA: Sv. Marko Križevčanin, prezbiter i mučenik

ČETVRTAK: ROĐENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE – MALA GOSPA - svetkovina
U našem svetištu su sv. mise u 8,00 i 19,00 sati.
Svečano se slavi u svetištu gospe od Otoka u Solinu!

U ponedjeljak 5. rujna, započinje nova školska godina! Svim učiteljima, profesorima i učenicima želimo sretan povratak u školske klupe i uspješnu novu školsku godinu!
Od današnje nedjelje ponovno je svake nedjelje u našem svetištu i sv. misa u 11,30 sati, na koju osobito pozivamo sve školarce i njihove roditelje!
Podsjećamo i potičemo sve na upis vjeronauka u školi!

Vjeronauk u župi započet ćemo nakon 10. listopada!
Do tada kroz ovaj mjesec molimo sve učenike 3. razreda O. Š. (buduće prvopričesnike), učenike 4. do 8. razreda O. Š. i učenike 1. i 2. razreda srednje škole da se u župni ured dođu upisati na sat župnog vjeronauka!

Sljedeća nedjelja je 24. kroz godinu, sv. mise su u 8,00; 10,00; 11,30 i 19,00 sati
ZAZIV DUHA SVETOGA ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE BITI ĆE SLJEDEĆE NEDJELJE U 11,30 – POZIVAMO SVE UČENIKE, RODITELJE I UČITELJE!
Župni ured ponovno radi starim radnim vremenom: ponedjeljkom, četvrtkom i petkom popodne, utorkom i srijedom ujutro.
Preporučamo katolički tisak, posebno novi broj Glasa Koncila

Prošli tjedan započeli smo radove na hitnoj sanaciji crkvenog krova. Zahvaljujemo svima onima koji su svojim financijskim doprinosom do sada pomogli ovu obnovu, a molimo Vas, prema Vašim mogućnostima i dalje za pomoć. Unaprijed zahvaljujemo!
 
Gradski kotar Bačvice moli sve fizički i radno sposobne osobe, muškarce i žene, od 30 godina starosti naviše, koji trenutno nisu zaposleni ili već nisu zaposleni u javnim komunalnim službama ili zdravstvu, da se jave na dobrovoljan upis u sektor Civilne zaštite.
Sektor civilne zaštite je do sada bio zanemaren, a on služi u aktiviranju pomaganja građanima za vrijeme nepovoljnih uvjeta u kojima su ugroženi životi ili imovina građana.
Upisati se možete u Gradskom kotaru svaki dan od 8,00 do 12,00 sati. Pa molimo odazovite se!

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta