02 kolovoza, 2011

Najava proslave Svetkovine Velike Gospe i 2. Pojišanskih glazbenih večeri

Svake godine već tradicionalna svetkovina Velike Gospe svečano se slavi i u Splitu, u svetištu Gospe od Pojišana, zavjetnom marijanskom svetištu našeg grada.

U tjednu pred blagdan u našem će se svetištu održati 2. Pojišanske glazbene večeri:
·       U  ponedjeljak 8. kolovoza u 20,00 sati održat će se orguljaški koncert djela poznatih autora klasike
·       U utorak, 9. kolovoza, u 20,00 sati je večer popularnih duhovnih šansona, a nastupa Antonio Tkalec sa svojim vokalno-instrumentalnim sastavom iz Varaždina.
·       U srijedu, 10. kolovoza, u 20,00 sati koncert duhovnih marijanskih skladbi održat će mješoviti pjevački zbor župe Gospe od Pojišana.

Uža priprava za blagdan Velike Gospe započinje u svetištu već u četvrtak 11. kolovoza euharistijskim klanjanjem nakon večernje sv. Mise.
Nastavlja se trodnevnicom od 12. – 14. kolovoza 2011. koju predvodi i propovijeda fra Jure Šarčević, generalni definitor Reda manje braće kapucina iz Rima.
U sklopu trodnevnice, u petak 12. kolovoza nakon večernje mise biti će blagoslov vozila (za hodočasnike) u sklopu akcije Papinskih misijskih djela – Misijska vozila za Afriku.
U subotu, 13. kolovoza nakon večernje mise biti će blagoslov mladih hodočasnika koji kreću na hodočašće mladih u svetište Gospe Sinjske.
U nedjelju, 14. kolovoza, nakon večernje sv. Mise biti će završno euharistijsko klanjanje.

Na svetkovinu VELIKE GOSPE (ponedjeljak, 15. kolovoza) sv. mise u svetištu pred čudotvornom zavjetnom slikom Gospe od Pojišana su kroz jutro u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Nakon mise u 10 sati čudotvorna Gospina slika se prenosi ulicama grada iz svetišta u Katedralu gdje ostaje izložena do 18,00 sati. U vrijeme jutarnjih misa i poslijepodne od 17 sati je prilika za sv. ispovijed.
Središnja proslava započinje navečer:
Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18,00 sati od splitske katedrale ulicama grada do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred Svetišta u 19,00 sati nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine. Procesiju i misu predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski, a koncelebrirati će fra Jure Šarčević – generalni definitor Reda manje braće kapucina, fra Ante Logara – provincijal, te braća kapucini i svećenici grada Splita.
Pozivamo sve štovatelje Blažene Djevice Marije i vjernike grada Splita da se uključe u procesiju i sv. misu, te se tako otvore posveti svojih obitelji i našeg grada Gospi od Pojišana!
                                                  

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta