06 travnja, 2011

Ne zaboravite da ste katolici!

Poruka hrvatskih biskupa vjernicima uz aktualni popis stanovništva u Hrvatskoj:
Ocjenjujući da se u posljednje vrijeme na razne načine pripadnike Katoličke crkve pokušava otkloniti od toga da su katolici s ciljem da im se "zamuti pogled i stvori drukčija slika o hrvatskom društvenom tkivu od onoga kakvo ono civilizacijski i kulturološki zapravo jest", Hrvatska biskupska konferencija (HBK) pozvala je sve katoličke vjernike u Hrvatskoj da tijekom popisa stanovništva, koji će se održati od 1. do 28. travnja, promišljeno i odgovorno pristupe toj obvezi, da ne zaborave istaknuti da su katolici i Hrvati, i na taj način odgovore na razne pokušaje kojima se, navode biskupi, u posljednje vrijeme nastoji stvoriti drukčija slika o hrvatskom društvu.

U poruci biskupi nas podsjećaju kako podaci iz Popisa stanovništva nisu samo statistička datost, već temelj za donošenje raznih političkih, gospodarskih i drugih odluka, važnih za vremensko razdoblje koje je pred nama. "Oni će se odraziti ne samo na život ovoga naraštaja, nego i na život djece i mladih do kojih nam je stalo".
Cjelovitu poruku hrvatskih biskupa o popisu stanovništva možete pročitati klikom na ovaj link.
Također posebno tiskani letak s tekstom ove poruke moći ćete uzeti ove nedjelje nakon svih svetih misa i u našoj crkvi uz naš župni listić.

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta