26 ožujka, 2011

Započnite nešto novo u GODINI OBITELJI: pripreme i katehetski susreti u našem svetištu


Od ove nedjelje, i mi kao župa i župljani na poseban način uključujemo se u zajedničku pripravu za dolazak Pape Benedikta XVI. u Hrvatsku, koji će se dogoditi 4. i 5. lipnja u Zagrebu pod imenom "Zajedno u Kristu".
Stoga ćemo od ove nedjelje, nedjeljom i radnim danom na kraju svake sv. mise, moliti MOLITVU ZA OBITELJ koju je pripravila Hrvatska biskupska konferencija.
Također ćemo od danas svake nedjelje do Velike Gospe na kraju nedjeljne župne sv. mise pjevati himnu Gospi od Pojišana!

ŽUPNE KATEHEZE

Također će, do Papina dolaska, i svi naši tjedni katehetski susreti u župi biti više posvećeni obiteljskim temama:
U PONEDEJLJAK, u 19,45. su kateheze za odrasle – hod u vjeri
UTORKOM ćemo prije večernje sv, mise moliti Obiteljski križni put.
Nakon sv. mise je Biblijski utorak: tema ovog utorka je: KNJIGA O TOBIJI
SRIJEDOM ĆE BITI POSEBNI SUSRETI ZA MLADE SA POSEBNIM TEMAMA I PREDAVAČIMA. Ove srijede je u 20,15 susret Franjevačke mladeži sa temom: „Ivan Pavao Drugi – život i djelo“ a gost predavač je don Ivica Barišić. Susret je otvoren za sve mlade naše župe (a i šire ;)

U subotu, 2. travnja je KRIŽNI PUT ZA MLADE GRADA SPLITA. Počinje u 18,00 sati, u procesiji sa svijećama za križem ispred Katedrale, nastavlja se Rivom i put Marjana do prve vidilice. Pozivamo sve mlade, a mladi svake župe nositi će križ po jednu postaju križnog puta!

PRIPRAVA OVOGODIŠNJIH ODRASLIH KATEKUMENA
Također, kroz ovo korizmeno vrijeme odrasli katekumeni - pripravnici za sakramente krštenja, pričesti i krizme, koji su do sada polazili pripremne kateheze u našoj župi, od ove se nedjelje zajedno sa cijelom zajednicom uključuju u užu pripravu, ili "provjere" za primanje ovih sakramenata kršćanske inicijacije.
Tako ove 3. korizmene nedjelje pod večernjom sv. misom u 19,00 sati biti će njihovo predstavljanje, i prva provjera "skrutinij", u petak pod večernjom sv. misom biti će za njih obred predaje vjeroispovijesti, a sljedeće 4. korizmene nedjelje u pod večernjom sv. Misom u 19,00 sati će biti druga provjera (scrutinij) naših ovogodišnjih katekumena. Njihova uža priprava nastavlja se sve do Velike Subote i Vazmenog bdijenja u kojem će i primiti sakramente za koje se pripravljaj.

Pozivamo vas sve, djecu, mlade, starije, sve naše obitelji da se uključite u ove priprave kako bi naša župna i obiteljska zajednica doista rasla i stasala "ZAJEDNO U KRISTU!"
Mir i dobro!

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta