13 ožujka, 2011

Hodočašće obitelji u Zadar

U subotu, 19. ožujka, na svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika očeva, obitelji i naše domovine, obitelji i vjernici iz naše župe, hodočastit će u Zadar, na zavjetno hodočašće za posvetu obitelji u Svetište Sv. Šimuna Starca, koji je u Jeruzalemskom hramu na svojim rukama, prilikom njegova prikazanja, držao dijete Isusa. Evo programa ovog hodočašća: 

07. 45 - 08. 15 Okupljanje u SVETIŠTU GOSPE OD POJIŠANA, zajednički blagoslov
08. 15 - Polazak prema Zadru
10. 30 - 11.45 Po dolasku u Zadar odlazak prema crkvi sv. Šime. Naši domačini će otvorit raku sv. Šime za hodočasnike kako bi mogli iskazati štovanje Svecu; kratka uvodna riječ.
Slijedi svečana sv. Misa, koju će predvoditi don Ranko Vidović župnik Gospe od Milosrđa, Žnjan. Hodočasnici će, uz nazočnost svojih svećenika Bogu prikazati svoje obitelji i zahvaliti mu za svu ljubav, baš kao što je i Sveta nazaretska obitelj to učinila u Jeruzalemskom hramu.

12.00 - 12.45 Posjet katedrali sv. Stošije u Zadru, gdje nas čeka katedralni župnik Mons. Ivan Mustać koji će nas upoznati s pojedinostima vezanim uz katedralu sv. Stošije i vrijednom duhovnom baštinom Zadra.
13. 00 - 16.00 slobodno  vrijeme za šetnju po Zadru, kalelargom, posjet staroj jezgri grada, forumu na Poluotoku, glasovitim zadarskim orguljama, i svjetlećem pozdravu suncu, renesansnim trgovima-Narodnom trgu, Trgu pet bunara... Predah za osvježenje do ponovnog okupljanja u 16.00 sati ispred sv. Stošije.
16.00 - 17. 00 Posjet zadarskim benediktinkama, stalnoj izložbi crkvene umjetnosti u građevnom sklopu crkve Sv. Marije odnosno njezinog samostana.
17.00 - 19.30 dolazak u matične župe / mjesto ukrcaja

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta