30 listopada, 2009

Prvi susret animatora župnih obiteljskih zajednica

Prvi put u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, u našoj crkvi Gospe od Pojišana, u utorak 27. listopada održan je susret animatora župnih obiteljskih zajednica. U suradnji s Obiteljskim savjetovalištem Splitsko-makarske nadbiskupije, susret je organizirao župnik fra. Miljenko Vrebec i obiteljska zajednica župe Gospe od Pojišana. U euharistijskom slavlju sudjelovao je i predstojnik Ureda za obitelj Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Josip Čorić. U propovijedi Vrebec je istaknuo ulogu obitelji kao najvažnije jezgre Crkve i društva i uputio nazočne na primjer i nasljedovanje Svete nazaretske obitelji koja nam u svim životnim prilikama može biti čvrst oslonac. Nakon mise animatori iz različitih župa govorili su o radu svojih obiteljskih zajednica.

Voditeljica Obiteljskog savjetovališta dr. Anita Strujić Vladanović govorila je o važnosti i ciljevima obiteljskih zajednica u župi prema "Direktoriju za obiteljski pastoral HBK" - temeljnom dokumentu hrvatskih biskupa u kojem su podrobno razrađene sve preporuke glede obiteljskog pastorala na razini župa i biskupija. Predstavila je i rad obiteljske zajednice u Solinu koja već četvrtu godinu pod vodstvom župnika don Vinka Sanadera uspješno okuplja četrdesetak mladih obitelji. Omišku obiteljsku zajednicu "Karol i Emilija", koja je dobila ime po roditeljima Ivana Pavla II., predstavio je Borko Gunjača, otac petoro djece i zauzeti laik. Zajednica je pokretač mnogih aktivnosti u župi. Gunjača je posebno izdvojio vrlo značajno obilježavanje Svjetskog dana braka koji se slavi drugu nedjelju u veljači.

Predstavile su se i ostale obiteljske zajednice našeg grada (iz župa Kamen i Kman i Sv. Križ), a doktorica Danijela Valtura, urednica Radio Marije - studio Split, govorila je o značenju i vrijednim plodovima pastorala obitelji u našim župnim zajednicama. Nakon predstavljanja zajednica, uslijedilo je zajedničko druženje u prostorijama samostana, te planiranje novih zajedničkih aktivnosti u radu obiteljskih zajednica.

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta