10 srpnja, 2011

STOPAMA SVETACA - novo izdanje hrvatskih kapucina

8. srpanj 2011.
Grupa autora

Stopama svetaca


Nakladnik: Kršćanska sadašnjost


Kapucinski sveci, blaženici, časni i Sluge Božje

Nakon što je 2008. godine izašao KAPUCINSKI MISAL, a u jesen 2010. velika POVIJEST REDA (Kapucini. Povijest jedne franjevačke obitelji), ovih dana hrvatski kapucini vjerničkoj i čitateljskoj publici nude još jedno vrijedno djelo iz svoje duge i bogate povijesti i franjevačko-kapucinske duhovnosti.

Naime, upravo je iz tiska izašla knjiga s naslovom STOPAMA SVETACA. Kapucinski sveci, blaženici, časni i Sluge Božje. Ovo vrijedno djelo u kojem se na preko 500. str. i u boji po prvi puta na hrvatskom jeziku donose kratki životopisi svih dosad službeno proglašenih kapucinskih svetaca i blaženika. Inače, Kapucinski red broji 15 svetaca, 45 blaženika, 137 časnih i slugu Božji, možda najviše među franjevcima.
Knjiga je izišla u suizdanju Kršćanske sadašnjosti i Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića. Riječ je o knjizi koja je, kako stoji u uvodu talijanskoga izvornika, „pregled svetosti koja je cvala kroz povijest kapucina i službeno je potvrđena u Crkvi ili je na dobrom putu da to bude“.

Nema komentara:

Objavi komentar

USKORO! PojišanTV

Watch live streaming video from pojiantv at livestream.com
PojišanTV - prva hrvatska katolička internet televizija i live streaming - religijski program i prijenos događanja u našem svetištu uživo putem interneta